Fragment l’article publicat

Divuit anys i un dia. Un entrepà, 50 euros a la butxaca i els carrers de de Girona com a nova llar. Aquesta és la situació amb la que s’han trobat una trentena de joves que, després d’estar en centres d’acollida per a menors, són obligats a abandonar-los en assolir la majoria d’edat. En molts casos, sense haver aconseguit la documentació, aprendre bé la llengua i desprotegits econòmicament.

La Plataforma Girona Acull s’ha involucrat en la resolució de la problemàtica dels joves extutelats per la Generalitat i dels joves desemparats que viuen als carrers de Girona des de que se’n va conèixer la seva existència el passat mes de desembre. En aquell moment, durant una assemblea, es van exposar els casos de dos joves als que calia buscar un lloc per acollir temporalment ja que en fer els divuit anys es veien obligats a marxar del centre d’acollida on havien estat fins aleshores. Ens trobàvem davant d’un cas d’extrema urgència, vulnerabilitat i injustícia social a la qual l’administració no oferia solució.

Opinió

Estem d’acord que des de la Plataforma Girona Acull, denuncien el comportament del govern de Catalunya sobre els nois extutelats. Llegint altres articles publicats veien que els donen un entrapa i 50 € i que ells han de dependre d’ells mateixos sense cap documentació ni cap recurs econòmic, serià molt normal que aquests joves comencin un moviment de delinqüència per la seva sobre vivència.

Enllaç de la publicació oficial


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *