Què és el Feminisme?

El feminisme és el conjunt del moviment feminista i la teoria feminista. El moviment feminista actua de dues maneres simultànies i complementàries, que són l’acció mitjançant la teoria i l’acció per mitjà de la pràctica.

Per què les dones lluiten pel feminisme?​

Igualtat davant la llei

Igualtat Laboral

Llibertat d'expressió

Dones que han sigut assassinades

76
Estat Espanyol
44
Catalunya

Dies dedicats per la dona

El Dia Internacional de la Dona Treballadora, también Conegut com el Dia Internacional de la Dona a causa la decisió de l’ONU de institucionalitzar a l’any 1975, i commemora la lluita de la dona per la seva participació, en peu d’igualtat amb l’home, en la societat i en el seu desenvolupament íntegre com a persona. 

Se celebra el dia 8 de març, la primera celebració del Dia Internacional de la Dona va tenir lloc el 19 de març de 1911 a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, i la seva commemoració s’ha vingut estenent, des de llavors, a nombrosos països. 

El 1972 l’Assemblea General de les Nacions Unides va declarar 1975 Any Internacional de la Dona 2 i el 1977 3 convidar a tots els Estats a declarar, conforme a les seves tradicions històriques i costums nacionals, un dia com a Dia Internacional pels Drets de la dona i la Pau internacional.

El Dia Internacional contra la Violència vers les dones va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides a la seva resolució 50/134 el 17 de desembre de 1999, i se celebra anualment cada 25 de novembre, en memòria de les germanes Mirabal.

La proposta perquè se celebrés en aquesta data la va realitzar la República Dominicana, amb el suport de seixanta països

Que s'ha fet per lluitar contra el masclisme?

HI HA RES MÉS AVORRIT QUE SER UNA PRINCESA ROSA?

Una princesa rosa no vol ser princesa rosa per molt que li diguin que ha nascut per ser princesa rosa. Aquest fet, insòlit en una monarquia de les de tota la vida, capgira la vida quotidiana de palau fins que la princesa rosa (que no volia ser princesa rosa) aconsegueix convèncer a tothom que els temps han canviat i que les nenes poden aspirar a coses més interessants que ser princeses roses.Resultat d'imatges de HI HA ALGUNA COSA MÉS AVORRIT DE SER UNA PRINCESA ROSA?

Aquesta cançó amb el nom “Les Silenciades” del grup valencià PUPIL·LES, explica les diferents situacions que passa a casa nostra, amb la discriminació de gènera.