Fragment de Malarrassa

La Comissió 8M, que coordina les organitzacions feministes de tot l’Estat, saluda les aturades laborals parcials que ja convoquen UGT i CCOO i la de 24 hores que convoca CGT. Segons la portaveu de la comissió, Sara Navacerrada, l’organització va mantenir aquests mesos reunions amb tots els sindicats, “majoritaris i minoritaris”, en les quals s’hauria expressat la dificultat de convocar una vaga general, tal i com volia el moviment feminista.

Però s’ha aconseguit el compromís de convocar aturades parcials de 2 hores, per part dels dos majoritaris, mentre que CGT crida a una vaga de 24 hores «laboral, de consum i de cures».

Això és el que hi ha compromès fins al moment. Però ja fa dies que corre el compte enrere cap a la vaga feminista del 8M amb el llançament de la web (https://vagafeminista.cat/) i els perfils de les xarxes socials.

La #VagaFeminista és una crida a l’aturada del consum, el treball domèstic i les cures, el treball remunerat i els estudis per denunciar la desigualtat i la violència cap a les dones en tots aquests àmbits. I volem aturar-ho tot!!!

Per què la vaga?

Perquè les dones tenim més risc de patir condicions de pobresa que els homes.

Perquè les dones tenim més risc “de no arribar a final de mes” que els homes.

Perquè les dones seguim invertint el doble de temps que els homes en la cura de la casa i la família.

Perquè les dones seguim cobrant salaris menors que els homes tot i fer les mateixes feines i tenir les mateixes qualificacions.

Perquè les dones seguim tenint taxes d’atur superiors a les dels homes.

Perquè les alcaldesses no arribem ni tan sols al 20% del total d’alcaldies.

Perquè les regidores representen només el 35% del total de les regidories.

Perquè les diputades al Parlament som només el 38%.

Perquè les dones continuem infra representades en les activitats d’investigació científica i tècnica.

Perquè els nostres drets sexuals i reproductius o no estan reconeguts o no estan garantits o estan limitats i no son efectius per a totes les dones.

Perquè ens segueixen faltant moltes que han sigut assassinades per la violència masclista.

Perquè les treballadores migrants seguim patint diverses opressions a Catalunya i no es reconeixen els nostres drets més fonamentals.

 

Opinió

Aquesta vaga té més impacte que totes les altres i l’hem de fomentar molt més, ja que el seu objectiu és reivindicar els drets de les dones. Ja que com podem veure en el post les dones pateixen una gran carència de drets, i dic que té més impacte per una simple raó, les dones són una gran part de la societat i mereixen com tot ésser viu en aquest món igualtat de drets amb totes les parts de la societat. Nosaltres ja estem fent els tràmits per fomentar la vaga i fer que l’aturada sigui possible i que ningú ens pugui impedir reivindicar els nostres drets.

Enllaç de la publicació oficial


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *